Великий мінус косметики з ультрафіолетовими фільтрами в тому, що від неї ви не побачите видимого ефекту.
І що найгірше, – ви не відразу помітите, як постаріли від дії сонячних променів. Тому що це тривалий накопичувальний процес. Але! Це відбудеться і прибрати наслідки буде неможливо.
Скажімо так, серед двох ровесниць я завжди бачу ту, яка нехтувала захистом від УФ-випромінювання.

Нижче наведемо короткий лікнеп по SPF.

Які бувають види сонячних променів?

Промені бувають двох типів UVA та UVB:

  • UVB – добре нам знайомі, вони впливають на нас у сонячний день на відкритому просторі і завдяки ним ми засмагаємо або згоряємо, у кого як виходить;
  • UVA – дуже підступні, вони проникають навіть крізь хмари в похмурий день, відбиваються від усіх поверхонь навіть коли ви в тіні і викликають незворотний процес, який називається фотостаріння.
    Ознаки фотостаріння – розширені пори, синці під очима, пігментація, дрібна сіточка зморшок.
    Знайшли у себе якусь із цих проблем? Упевнена, що хоч одну так – тепер ви знаєте причину.

великий мінус сонцезахисної косметики

Які бувають сонцезахисні фільтри?

Сонцезахисні фільтри бувають також двох видів:

  • Фізичні – створюють екран на шкірі, який відбиває промені. Засоби з ними наносяться щільним шаром, не пропускаючи жодного міліметра. І макіяж робимо через деякий час інакше ризикуємо стерти цю захисну плівку.
    Вони підійдуть для чутливої шкіри, але не підійдуть для схильної до забивання пор. Більш неприємні у використанні (білі сліди на обличчі, забиті пори, липкість). До них відносяться діоксид титану та оксид цинку, решта — це хімічні. З двох цих фільтрів важливіше оксид цинку, тому, купуючи крем, перевірте, щоб там були або обидва інгредієнти, або оксид цинку. Засіб, де є тільки діоксид титану, не захистить вас.
  • Хімічні перетворюють промені та роблять їх безпечними для епідермісу та дерми. Наносяться мінімум за півгодини до виходу, щоб дати їм час «включитися в роботу». Вони агресивніші, тому чутливій шкірі не підійдуть.

Пишіть коментарі, якщо вам цікава ця тема, і ви хотіли б дізнатися більше.

Топ продаж SPF
0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.