Всім привіт сьогодні хочу поговорити про догляд за шкірою навколо очей. Почну з того, чим ця шкіра відрізняється і чому за нею потрібен особливий догляд.

Чому дуже важливо доглядати шкіру навколо очей

Справа в тому, що це дуже тонка шкіра та товщина складає всього 0,04 міліметра. Саме тому під очима стають помітні перші ознаки старіння.

По друге, якщо ви знаєте, вся наша шкіра має сальні залози. Так ось, шкіра під очима цих сальних залоз не має. Тому якщо решта шкіри на нашому обличчі здатна сама зволожуватися, тобто якщо відчуває нестачу вологи, як я казала, вона посилює вироблення шкірного сала. А шкіра під очима, на жаль, дуже страждає від нестачі зволоження. Саме з цієї причини у віці близько 20 років стають помітними перші наші зморшки саме через брак зволоження.

Тому багато дівчат починають догляд за шкірою навколо очей у 20-річному віці. Це дуже правильно, але, на жаль, не завжди вони підбирають правильні засоби і не завжди доглядають цю зону правильно.

Що буде, якщо ігнорувати догляд за областю навколо очей

Десь до 30 років стають помітними наші мімічні зморшки. Справа в тому, що за годину ми моргаємо 700 разів. Плюс щоразу, коли ми сваримося, посміхаємося, хмуримось – у цих процесах беруть участь наші м'язи, які розташовані навколо очей. Тому до 30 років якщо в одному місці багато разів робити скорочення і зминати шкіру, то, природно, в якийсь момент ці заломи залишаються з нами назавжди.

Тому дуже важливо вміти розслаблювати ці м'язи і робимо ми це за допомогою спеціальних пептидів, які називаються пептидами міарелансанти та косметика меді піл, а особливо корейські креми під очі, містить їх у великій кількості.

Десь до 40 років довкола очей починають з'являтися досить глибокі зморшки. Це викликано наслідками фотостаріння, що викликає у свою чергу ультрафіолетове випромінювання.

Я вам говорила неодноразово наскільки важливо захищати свою шкіру від ультрафіолетового випромінювання і шкіру під очима, зокрема. Справа в тому, що UV випромінювання проникає в нашу шкіру і руйнує там наш колаген та еластин. А на скільки ми знаємо – з віком зменшується їхнє вироблення.

Як виправити ситуацію

Ось чому важливо використовувати у догляді за очима корейську косметику, яка містить сигнальні пептиди, що повідомляють наші клітини, що треба знову почати виробляти колаген та еластин.

А також тут буде не зайвим такий компонент як вольюфілін, який робить об'ємнішими ті області, що позбавлені об'єму, наприклад, зона під очима.

Багато дівчаток страждають на цю проблему з самого раннього віку, але навіть ті, хто не страждав від цієї проблеми – зауважують, що западини під очима з віком стають дедалі помітнішими. І саме через те, що туди падає тінь, здається, що у вас синці під очима. Насправді, це просто западина, в яку не потрапляє, скажімо так, сонячне світло.

Усунути цю проблему можна, звичайно ж, ін'єкційними методами, заколивши сюди в цю область гіалуронову кислоту. Але цей тип шкіри, ця область настільки тонка, настільки ніжна, і я вважаю, що лікар повинен бути настільки високим професіоналом і коштує це недешево. Якщо це коштує дешево – то тікайте від такого лікаря.

Тому чому б не використовувати зараз такі компоненти як вольюфілін, як фактори зростання, які, в принципі, здатні робити все те саме – наповнити обсягом ті області, що його позбавлені.

Щодо синців під очима – тут є й друга причина. Справа в тому, що під впливом ультрафіолету наші стінки судин стають тоншими. І, відповідно, шкіра під очима стає тоншою. І ось ці синці – це просто наші капіляри, які надходять назовні.

Також посилюється вироблення пігменту, тому корейська косметика для догляду за шкірою навколо очей також має містити освітлювальні компоненти.

Якщо я торкнулася теми УФ-випромінювання, то нагадаю вам про сонцезахисні окуляри, які вже давно перестали бути просто аксесуаром. Я ношу окуляри влітку кожен день і навіть взимку, якщо достатньо сонячна погода, тому що вони не тільки захищають від ультрафіолетового випромінювання, але й допомагає нам менше мружитися, коли ми дивимося на сонце. Це дуже важливо, тому не нехтуйте сонцезахисними окулярами.

Основні правила догляду за шкірою навколо очей

Отже, які основні правила догляду за шкірою навколо очей:

  1. Обов'язково захищайте цю шкіру від сонця, завдаючи туди корейський сонцезахисний крем;
  2. Завжди використовуйте сонцезахисні окуляри;
  3. Ніколи не лягайте спати, не змивши декоративну косметику, яка сушить і так суху шкіру навколо очей;
  4. Перегляньте свої харчові звички, тому що темні кола дуже часто викликані різними харчовими алергіями і, в першу чергу, слід відмовитися від молочних і борошняних продуктів, які викликають набряклість;
  5. Щодо набряку - намагайтеся не їсти і не пити прямо перед сном, тому що так ви порушуєте водно-сольовий баланс організму. Він, намагаючись відновитися, затримує рідину в організмі, і ви прокидаєтеся на ранок з набряками;
  6. Необхідно відмовитися від шкідливих звичок, таких як куріння та алкоголь. По-перше, вони уповільнюють циркуляцію крові в організмі. По-друге, вони призводять до ослаблення шкіри навколо очей та появи мішків під очима;
  7. Зверніть увагу на те, як ви спите. Постарайтеся спати на спині. Тому що, коли ви спите на боці, це призводить до застою рідини навколо очей;
  8. І особливо зверніть увагу на те, скільки ви спите. Тому що для жінки повноцінний здоровий сон тривалістю не менше 8 годин також важливий, як і правильно підібраний догляд.

Також хочу окремо відзначити, як необхідно наносити косметику на зону навколо очей:

  • Робимо це завжди безіменними пальцями, тому що ви бачите, що цей палець набагато слабший за інші, тому сила натискання від безіменного пальця буде набагато меншою;
  • Наносимо всі корейські засоби догляду за шкірою навколо очей тільки на орбітальну область. Якщо ви не знаєте, де вона знаходиться – перегляньте відео в кінці статті. Працюємо рухами, що втоптують, ні в якому разі не розтягують. Тому що, як я вже сказала, ця шкіра дуже тонка і розтягти її дуже легко. Тому лише прикладними рухами;
  • Не намагайтеся намазати крем саме під очі і, особливо, на верхні повіки. Тому що, по-перше, ви прокинетеся з набряклістю. По-друге, запам'ятайте, крем сам затече куди треба. Не варто торкатися цієї області під очима зайвий раз, тому що шкіра дійсно дуже тонка і розтягнути її дуже легко.

Чим користуюся я

Що стосується корейського крему під очі – я у своєму догляді використовую Mezzo Filla.

Антивікова сироватка для шкіри навколо очей Medi Peel Mezzo Filla Eye Serum

Це сироватка, яка всім дуже знайома. Що хочу про неї сказати – що вона містить усі необхідні компоненти, про які я сказала раніше:

  • Тут і сигнальні пептиди, які змушують виробляти наш колаген сильніше;
  • Це і пептиди міорелаксанти, які розслаблюють наші м'язи навколо очей;
  • Тут і фактори росту простимулюють наші клітини до поділу та відновлення;
  • Також тут є освітлювальні компоненти, такі як ніацинамід;
  • Ще тут є вольюфілін, який здатний заповнити нестачу обсягів там, де це потрібно.

Мені ця сироватка дуже подобається. У неї дуже приємний такий колір перлинний з переливами всередині. Тут такі перлинки маленькі, в яких також інкапсульовані дуже важливі та корисні компоненти.

Medi Peel Mezzo Filla Eye Serum

Вона гелева, але не водний гель, а більш такий кремоподібний. Сказала б кремовий, якби після неї не було відчуття нестачі зволоженості, як буває після гелів. Я знаю, що дівчатка з сухою шкірою навколо очей таки віддають перевагу кремам, тому що гелі не дають достатнього зволоження. Ця сироватка дає це відчуття. Саме насиченості та зволоженості.

До того ж тут можна розглянути світловідбивні частинки, які візуально відразу роблять вашу шкіру під очима свіжіше, вирівнює та усуває візуально темні кола під очима.

Як наносити Medi Peel Mezzo Filla Eye Serum

Я наношу і вранці, і ввечері. Після нанесення я завжди відчуваю ефект, що охолоджує. Не можу збагнути чому. Тому, що тримаю я її не в холодильнику, м'яти у складі теж немає, проте ефект, що охолоджує, завжди присутній.

Також я доглядаю шкіру навколо очей за допомогою корейських патчів

У мене це зволожуючі патчі проти зморшок Medi Peel Peptide 9 Hyaluron Aqua Ampoule Eye Patch, які я в основному використовую вранці. І освітлювальні патчі під очі Medi-Peel Hyaluron Dark Benone Peptide 9 Ampoule Eye Patch, які я переважно використовую вечорами.

Як використовувати корейські патчі під очі із сироваткою

Я рекомендую наносити спочатку сироватку, а зверху патчі, тому що гідрогелеві патчі створюють парниковий ефект і все, що ви нанесете під них, проникне набагато глибше у вашу шкіру.

Я сподіваюся, я відповіла на всі ваші питання, які у вас були щодо догляду за шкірою навколо очей. Якщо вони все ж таки залишилися – обов'язково задавайте мені їх у інстаграм, із задоволенням на них відповім.

До нових зустрічей.

0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.